Skip to main content

ΑΠΛΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

ΑΠΛΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε στη Βουλή, επί της Αρχής, των άρθρων και στο σύνολο, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την "Τροποποίηση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας και της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ρυθμίσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και την εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης" από την Ολομέλεια. 

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο όπως αυτό είχε κατατεθεί για διαβούλευση τον περασμένο Αύγουστο:

Άρθρο 01 – Αντικείμενο

Αντικείμενο του παρόντος νόμου είναι η απλοποίηση των διαδικασιών πολιτογράφησης αλλοδαπών ως Ελλήνων πολιτών και η ενίσχυση της δυνατότητας ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτογραφημένων πλέον Ελλήνων στην πολιτική ζωή της χώρας.

 

Άρθρο 02 – Σκοπός

Σκοπός του παρόντος νόμου είναι η μείωση των εκκρεμών αιτήσεων πολιτογράφησης, καθώς και η διασφάλιση της αντικειμενικότητας, της διαφάνειας και της ισονομίας στη διαδικασία πολιτογράφησης των αλλογενών αλλοδαπών.

 


Με 250 ευρώ και παπαγαλίζοντας βασικές γνώσεις γεωγραφίας και ιστορίας μπορεί κάποιος αλλοδαπός που πληρεί τις βασικές προϋποθέσεις να αποκτήσει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.


Άρθρο 06 – Διαδικασία πολιτογράφησης – Τροποποίηση άρθρου 7 Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας

Διαδικασία πολιτογράφησης
1. Ο αλλοδαπός που επιθυμεί να πολιτογραφηθεί ως Έλληνας καλείται να συμμετάσχει σε γραπτή δοκιμασία, προκειμένου να πιστοποιηθεί η συνδρομή των προϋποθέσεων των περ. α’ και β’ του άρθρου 5Α. Προϋπόθεση συμμετοχής στη γραπτή δοκιμασία αποτελεί η καταβολή εξέταστρου ύψους διακοσίων πενήντα (250) ευρώ. Για την πιστοποίηση αυτή, ο αλλοδαπός οφείλει να αντεπεξέλθει επιτυχώς σε εξετάσεις ελληνικής γλώσσας επιπέδου Β1 στην κατανόηση και παραγωγή του προφορικού και του γραπτού λόγου, καθώς και σε εξέταση γνώσεων στοιχείων ελληνικής ιστορίας και γεωγραφίας, ελληνικού πολιτισμού και θεσμών του πολιτεύματος της χώρας.
 
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΔΩ


ΠΗΓΗ 



 Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ.


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

Comments

Popular posts from this blog

Πόσοι Έλληνες πολιτικοί, δικαστές και αξιωματούχοι, εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδεραστίας και σατανισμού;;;

Πόσοι Έλληνες πολιτικοί, δικαστές και αξιωματούχοι, εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδεραστίας και σατανισμού;;; 13 days ago     ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,  ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Τ ιμώρησαν την ΕΥΠ, επειδή αποκάλυψε το κύκλωμα παιδεραστίας και διαφθοράς Νύχτα πέρασε το νομοσχέδιο που μεταφέρει την αρμοδιότητα των κρυπτοεπικοινωνιών, από την ΕΥΠ στο ΓΕΕΘΑ, κόβοντας ουσιαστικά τον τομέα της κατασκοπείας σε δύο κομμάτια. Μόνο ως συνειδητή και εσκεμμένη πράξη, η υποβάθμιση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και η απαξίωσή της στα μάτια της κοινής γνώμης, μπορεί να θεωρηθεί, η απόφαση Μητσοτάκη. Η απόφαση της κυβέρνησης, ήρθε αμέσως μετά τα σκάνδαλα παιδεραστίας και διαφθοράς που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ και έδειξαν στην Ελληνική κοινωνία, το τεράστιο μέγεθος της σήψης, που υπάρχει μέσα στο πολιτικό και δικαστικό σύστημα. Η ΕΥΠ, με την έρευνά της, άγγιξε τις πιο ευαίσθητες χορδές του συστήματος του Βερολίνου και του συστήματος Σόρος, μέσα στο ελληνικό πολιτικό και δικαστικό σύμπλεγμα. Θεωρούμε, ότι οι περιπτώσεις αυ

#ΦΕΚ_630 ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΕ ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ..... ΔΕΝ ΤΟ ΛΈΩ ΕΓΏ ΤΟ ΦΕΚ ΤΟ ΛΕΕΙ

#ΦΕΚ_630 ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΕ ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ..... ΔΕΝ ΤΟ ΛΈΩ ΕΓΏ ΤΟ ΦΕΚ ΤΟ ΛΕΕΙ             ΠΗΓΗ: ΞΕΝΟΔΙΚΟΣ  ΩΣ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΑΛΛΟΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ  ΜΟΝΟ  Ε.ΣΥ.  ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ  ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ  ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΣΩΤΗΡΕΣ  ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ  ΓΙΝΕ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ  ΚΑΙ ΔΙΩΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ  ΕΛΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ  ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ  ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΟΝΟ Ε.ΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ     Α.Τ.   ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ   600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔ